Workshop? Leuk!!
Kabas organiseert een reeks handige workshops. Samen gaan we voor minder vervuiling, minder plastiek en meer levensgenot! Kom meer te weten over de basis of verdiep je in elke aspect van verpakkingsvrij leven: huishouden, koken, feesten, vrije tijd en verzorging, noem maar op. Interessante weetjes, zelfgemaakte producten en heerlijke hapjes en drankjes. Bij elke workshop voorzien we genoeg tijd zodat jullie al je vragen rond de verpakkingsvrije levensstijl op ons kunnen afvuren. Samen maken we er een leerrijke maar natuurlijk ook gezellige avond van.

Wat kost dat?
We organiseren deze workshops op vraag,
Al vanaf 5 personen kan je een workshops sessie aanvragen. Hiervoor rekenen we 50 euro per persoon, bij meer dan 5 personen komt er 25 euro per bijkomend persoon bij. Dus verzamel een leuk groepje vrienden collega’s of familie en wij organiseren jou workshop met het thema naar jullie vraag!

Wanneer?
De workshops gaan altijd door op weekavonden bij Kabas in Mechelen. We starten telkens om 20 uur, maar jullie zijn reeds welkom vanaf 19u30. De workshops duren ongeveer een 2-tal uurtjes.

Aanvragen?
Stuur ons gerust een mailtje!
hallo@dekabas.be

VERPAKKINGSVRIJ LEVEN - INTRODUCTIE

In deze workshop leer je de basis voor een verpakkingsvrij leven op jouw maat. We starten bij het begin: we leggen jullie uit wat de uitgangspunten van verpakkingsvrij leven zijn en hoe we deze theorie in de praktijk kunnen uitvoeren. Gevolgd door een hele resem handige en praktische tips zodat jullie meteen aan de slag kunnen gaan.

BELANGRIJK: Wij gaan er van uit dat je een groentje bent. Deze keer niet in de ecologische zin van het woord, maar een écht groentje, met weinig of geen ervaring in verpakkingsvrij leven.

VERPAKKINGSVRIJ HUISHOUDEN

In deze workshop, leer je tips en tricks voor een verpakkingsvrij en onderhoudsvriendelijk huishouden! We starten bij het begin: we leggen jullie uit hoe je je huishouden kan vereenvoudigen en wat de basisingrediënten zijn voor een eenvoudige huishoudkast. Vervolgens gaan we zelf aan de slag. We maken een 100% natuurlijke luchtverfrisser en multifunctionele vloeibare castille-zeep.

BELANGRIJK: Neem zeker twee bokalen mee om jouw luchtverfrisser en castille-zeep in mee te nemen!

VERPAKKINGSVRIJE BADKAMER

In deze workshop, leer je tips en tricks voor een verpakkingsvrije badkamer en verzorging! We starten bij het begin: we leggen jullie uit hoe je je badkamer kan vereenvoudigen en wat de basisproducten zijn voor je dagelijkse ritueel. Vervolgens gaan we zelf aan de slag. We maken samen gezichtszeep, kohl en blush. Mannen zijn meer dan welkom, zij gaan naar huis met een zelfgemaakte haarwax.

BELANGRIJK: Neem zeker een tweetal bokaaltjes of potjes mee om jouw producten mee naar huis te nemen!

Ook volgende themas organiseren we:

ZELF PLANTAARDIGE MELK MAKEN

BIJENWASDOEKEN MAKEN

KAARSEN MAKEN VAN KAARSRESTEN

KIDSWORKSHOPS: IJSTHEE MAKEN OF KOEKJES BAKKEN

SCHOOLUITSTAP

Kabas nodigt jullie leerlingen uit voor een gratis, toegankelijke milieu-uitstap.

Tijdens de uitstap bespreken we met jullie leerlingen wat Kabas anders maakt dan andere kruideniers en supermarkten en waarom we bij Kabas deze keuzes maken om de afvalberg te verkleinen en beter voor onze planeet te zorgen.

Samen bekijken we de afvalproblematiek en hoe de circulaire economie hiervoor een oplossing kan zijn. Recycleren is goed, maar nog beter is om afval te vermijden en om producten zo lang mogelijk te gebruiken en liefst ook een tweede, derde... leven te geven.

We laten jullie leerlingen op een laagdrempelige manier ontdekken dat een ecologische levensstijl en/of klimaatactie ondernemen niet moeilijk hoeft te zijn en zelfs leuk (en lekker) kan zijn.

Stuur ons een mailtje voor meer informatie of om een uitstap te regelen. We werken met plezier samen met jullie een opdracht uit op niveau van jullie leerlingen, van de allerkleinsten tot de allergrootsten.